Nagy tempóban bontják a régi stadiont - hogy épülhessen az új!

Hír dátuma: 
2016. november 11., péntek

A terveknek megfelelően, munkaterületté változott az elmúlt napokban a számos legendás mérkőzésnek otthont adó diósgyőri stadion. Felépítették a kerítést, a lelátókon, illetve a klubházban javában tart a bontás.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László
Már az ideiglenes kerítés és a palánk mögé "bújt" stadionnal találkozhat az, aki mostanában jár az Andrássy úton, Miskolcon. A legendás labdarúgó helyszín építési területté változott, a kivitelező nagy tempóban kezdte meg a bontási munkálatokat. A napos oldali lelátót elemeire szedik szét és az MVSC pályán építik majd újra össze. A régi tribünépület esetében úgynevezett finombontás történt, a még hasznosítható eszközöket, például a klímaberendezéseket leszerelték, az irodákat, öltözőket kiürítették. – Ezek a "finombontási" tevékenységek a héten befejeződnek, a klubház bontása a jövő héten már gépi erővel is megindul  – mondta el a helyszínen Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője.
A több mint tízmilliárd forintos stadionrekonstrukció során a földig rombolják a régi klubházat, a lelátókat és egy aréna jellegű stadion épül majd. Egy-két méter eltéréssel ugyanezen a helyen épül majd fel a DVTK új otthona. Az elmúlt idők enyhe telei pedig bizakodásra adnak okot, hiszen kedvező időjárás esetén, a téli időszakra sem áll meg a munka. – A bontás jelentős része ebben az évben be is fog fejeződni és ezzel párhuzamosan, egy-két héten belül, már az alapozási tevékenység is megkezdődik - nyilatkozta Pásztor Ervin.
Amennyiben a munkálatok a tervek szerint haladnak, a kivitelező tervei szerint már 2017 végén, vagyis a rendelkezésre álló 15 hónapos határidő előtt befejeződhet az építkezés. A Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft és a kivitelező cég ez úton kéri a környékbeli lakosok türelmét, megértését az építkezés ideje alatt előforduló kellemetlenségekért.
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó