A nagy hóban is épül a stadion

Hír dátuma: 
2017. január 16., hétfő

Vastag hóréteg borítja ezekben a napokban Miskolcot és környékét. A szakemberek szerint nincs gond a DVTK stadionnál zajló munkálatokkal. A szigorú menetrendhez képest, mindösszesen 3 napos csúszásban van csak az építkezés, ami ezekben a napokban is folytatódik.
Ekkora hóban nem is olyan egyszerű a munka, kézi és gépi erővel sem. Első lépésben fel kell szabadítani a munkaterületet a téli áldás alól.
A jövőbeni, 15 ezer férőhelyes, multifunkcionális aréna bontási munkálatai november másodikán kezdődtek.
- "Ez a bontási tevékenység, január első napjaiban, teljes mértékben be is fejeződött. A január másodiki befejezési dátum, 3 nappal csúszott el, ami ilyen körülmények között, mondhatjuk, hogy teljes mértékben jelentéktelen." - közölte Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője.
Hétfő délelőtti ott jártunk során azt tapasztaltuk, hogy minden eszközzel folytatódik az építkezés. A korábbi klubház elbontásából származó törmeléket is felhasználják és visszaépítik az új stadionba. Gondot úgy tűnik, csak a nagy mennyiségű csapadék, az extrém időjárás okozhat.
"Külön kitétel a szerződésben, hogy a kedvezőtlen időjárás, a véghatáridőre vonatkozóan, halasztó hatályt nem biztosít a kivitelező részére." - mondta Pásztor Ervin.
Mint azt a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a már említett kivitelezői szerződésben szereplő 10.9 milliárd forint, elegendő forrást biztosít arra, hogy megépüljön a korszerű, aréna jellegű stadion. A 2016. decemberében elfogadott kormányhatározat értelmében megítélt, további 3.1 milliárd forint pluszforrás segítségével pedig a stadion környezete, megközelíthetősége lesz többek között megvalósítható. 
 
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó