Jó alapok nélkül nem lehet stabil épületet alkotni!

Hír dátuma: 
2017. január 3., kedd

Az egyik legfontosabb szakaszához érkezett a Diósgyőri stadion építése: miközben szinte alig látható már valami a régi arénából, jól kivehetőek az új alapjai!
Jelenleg az új stadion alapjainak előkészítő munkáit végzik, de továbbra is több fronton zajlik a rekonstrukció – mint az a dvtk.eu-n kedden közzétett fotókon is jól látható.
A fenti kép előterében az új stadion alapjai, háttérben pedig a régi stadion elemei magasodnak még, egyelőre.
Mint ismert, az új aréna alapkövét december 1-jén rakták le ünnepélyes keretek között. Dr. Kriza Ákos polgármester az eseményen úgy fogalmazott: „Az új stadion építése és a hozzá kapcsolódó fejlesztések olyan lendületet adhatnak a miskolci sportéletnek, mint az, amikor 1910 februárjában megalapították a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körét”.
– Sportszeretők és sportolók, szurkolók és versenyzők, gyerekek és mesterek talán sehol máshol nem alkotnak Magyarországon egy városon belül akkora családot, mint Miskolcon. Ennek központja pedig a DVTK klub és a stadion. Nincs még egy olyan szurkolói közösség az országban, mint amilyen a miénk. A klub és a csapat lelkét ők adják, ezért is akartuk, hogy a stadion lelkét is a szurkolók adják, így aztán végigkísérték a tervezés időszakát, számos javaslatukat a tervekbe is beépítették – mutatott rá a polgármester.
A beruházás keretében egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül meg, ahol rangos nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetnek. Az új aréna az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd.
 
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó