Egyre látványosabb – épül a stadion Diósgyőrben

Hír dátuma: 
2017. február 9., csütörtök

Hamarosan már látványos részéhez érkezik a stadionépítés. Jövő héten befejeződik az alapozás, és körbeépül az építési terület a vasbeton vázszerkezetekkel is Diósgyőrben. Az új stadion építése jó ütemben halad, és tartható a határidő: vagyis egy év múlva stadionátadásra készülhetünk Miskolcon!
– Az alapozási munkák lassan a végéhez közelednek, várhatóan jövő hét végén ez a tevékenység be is fejeződik. Természetesen itt a folyamatok egymásba olvadnak, és az alapozási munkák befejezése előtt már megkezdődik a vasbeton vázszerkezet építése – nyilatkozta Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője.
Ez a munka a vendégoldalon kezdődött el, ahol már jól láthatóak a pillérek és a lelátó gerendaelemei is. Az elkövetkező két hónapban ez lesz az egyik leglátványosabb része az építkezésnek, amikor az óramutató járásával azonos irányban felépülnek a stadion szerkezetének vasbetonelemei.
Ezzel párhuzamosan a központi főépületének, a klubház építését kezdik majd el a szakemberek Diósgyőrben.
Már látszik az úgynevezett médiaalagút helye is.
– Az UEFA-nak előírása, hogy a szurkolók, a VIP-vendégek és a média külön útvonalon tudja megközelíteni a stadiont. Itt esetünkben az épület alatt egy aluljáró, egy úgynevezett alagúton keresztül fognak a sajtó képviselő eljutni a stadionba, a pályára – nyilatkozta  Balla László, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. műszaki menedzsere.
Két nagy törmelékhegy is látható az építkezésen. A régi lelátó és a korábbi stadion bontása során keletkezett anyagokat felaprították és ledarálták. Mondhatjuk, hogy tényleg a régi alapjaiból nő ki az új, hiszen a törmelék – különböző technológia eljárásokkal – az új stadion alapjába kerül majd. 
A januári hideg ugyan lassította a munkákat, azonban a melegebbre forduló időben be tudják hozni a nagy fagyok okozta csúszást. A stadion a tervek szerint 2018 februárjára készül el.
 
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó