Diósgyőr: új fejezet a stadionépítésben!

Hír dátuma: 
2017. február 5., vasárnap

Új fejezet kezdődött a rekonstrukció alatt álló Diósgyőri Stadion életében. A Market Építő Zrt. szakemberei a déli oldalon befejezték az alapozást, így itt megkezdődött az előre legyártott betonelemek felállítása, ezzel egyidejűleg napokon belül láthatóvá válik a lelátó egy része is.
Mint ismert, a korábbi pályát és a klubházat 1939-ben avatták fel. 1968-ban épültek meg a „bástyák”, 2003-ban rendeztek először villanyfényes mérkőzést.
A régi stadiont 2016. október 29-én, a Ferencváros elleni mérkőzéssel búcsúztatta a DVTK. A kivitelező november 2-án vette birtokba a munkaterületet, az új stadion alapkövét december 1-jén rakták le.
A kivitelező - a bontással együtt - 15 hónapra vállalta az új stadion megépítését, a munkálatok a nagy hóban sem álltak le.
A beruházás keretében egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül meg, ahol rangos nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetnek. Az új aréna az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd.
 
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó