Csütörtökön rakják le az új stadion alapkövét

Hír dátuma: 
2016. november 29., kedd

December 1-jén, csütörtökön kerül sor a diósgyőri stadion és az MVSC sporttelep rekonstrukciójának egyik legfontosabb eseményére, az új DVTK Stadion alapkőletételére.
A stadion területe építési területté változott, a kivitelező nagy tempóban végzi a bontási munkálatokat. Ezzel részben párhuzamosan megkezdik az alapok lerakását is, pár méter eltéréssel ugyanezen a helyen épül majd fel a DVTK új otthona. Az új diósgyőri stadion építési ideje 15 hónap.  – Két és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a tevékenységünket a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. kötelékében. Úgy gondoljuk, egy olyan stadion épül meg Miskolcon, ami megelégedésére szolgál mind a szurkolóknak, mind a klubnak és a városnak – nyilatkozta korábban Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője.
Amennyiben a munkálatok a tervek szerint haladnak, a kivitelező tervei szerint már 2017 végén, vagyis a rendelkezésre álló 15 hónapos határidő előtt befejeződhet az építkezés. A csaknem 11 milliárd forintos fejlesztés keretében egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül Diósgyőrben, olyan létesítmény, amely rangos nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz. Az új aréna az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd.
Forrás: minap.hu

Főépület metszete

  1. Hazai öltöző
  2. Multifunkciós tér
  3. Lobby, sky box
  4. Gépészet
  5. Sajtó